PIK Novosti
novosti, akcije, novi proizvodi...

POVRATAK

PIK Vrbovec izvozi u najveći trgovački lanac u Poljskoj

Zimska salama, Kulen i Dalmatinski pršut u prodaji Biedronke.

Najveći poljski trgovački lanac odnedavno na svojim policama prodaje i proizvode PIK Vrbovca. Biedronka, dio portugalske grupacije Jeronimo Martinis Group, na svoja 2.722 prodajna mjesta u Poljskoj, kupcima tako nudi i prepoznatljive okuse hrvatskih mesnih prerađevina.

Ovaj izvozni iskorak događa se u okviru Balkanskog tjedna, pri čemu su hrvatski tradicionalni proizvodi dostupni u obliku narezaka – Zimska i Kulen pod Biedronkinim brendom Smaki Swiata (okusi svijeta), a Dalmatinski pršut pod Premium Biedronka trgovačkom robnom markom.

"Tržište Poljske, s čak 38 milijuna stanovnika, predstavlja ogromni izvozni potencijal za hrvatske proizvode. Jako nam je drago da je Biedronka prepoznala kvalitetu i snagu PIK Vrbovca i činjenicu da smo u mogućnosti udovoljiti izrazito visokim standardima koje zahtijevaju"  istaknula  je Tihana Vujčić, direktorica marketinga PIK Vrbovca.

U posljednjih nekoliko godina poslovanje PIK Vrbovca sve je više usmjereno upravo na izvoz. U prošloj, 2016. godini, čak petina prodanih proizvoda plasirana je upravo na strana tržišta, što predstavlja rast od 12 posto u odnosu na 2015.

Zahvaljujući kvaliteti i inovativnosti u proizvodnji mesnih prerađevina i svježeg mesa, osim na tržišta CEFTA-e, PIK Vrbovec svoje proizvode izvozi i u preko 15 zemalja Europske unije. Najvažnija tržišta u EU su Italija, Rumunjska, Švedska, Mađarska i dr., a izvoz PIK Vrbovca čini preko jedne trećine ukupnog izvoza mesa i mesnih prerađevina u Hrvatskoj.

PIK Vrbovec je najveća mesna industrija u Hrvatskoj s više od 80 godina tradicije u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina.

Prijavite se na naš newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobit ćete ravno u vaš e-mail sandučić ekskluzivne novosti koje nećete naći nigdje drugdje!

Izjava o tajnosti i povjerljivosti podataka
Opći uvjeti korištenja
Obavijest o korištenju kolačića
Politika privatnosti