PIK Novosti
novosti, akcije, novi proizvodi...

POVRATAK

PIK naresci lansirani u stratosferu

Iz svemirskih uvjeta proizvodnje pa doslovno u prostor nedaleko od svemira - redizajnirani PIK naresci lansirani na visinu od gotovo 40 kilometara.

PIK je predstavio redizajn linije narezaka i lansirao ih na police dućana, ali i doslovno na sam rub stratosfere, odnosno na visinu od 39 171 metar.

Tim je pothvatom ostvaren prvi komercijalni let u stratosferu u Hrvatskoj. Istovremeno je oboren i hrvatski rekord jer ovo je dosad najviša službeno zabilježena visina leta. Za ilustraciju, putnički avioni obično lete na nešto više od 10 km, a vojni do oko 20 km visine.

 

ULAZAK U POVIJEST BRZINOM OD 213 KM/H

 

Na posebnom postolju bili su pričvršćeni redizajnirani PIK naresci te kamere, a sve skupa je u stratosferu povukao balon promjera 2 metra. Uspon je trajao 1 sat i 33 minute, najveća postignuta brzina iznosila je 213 km/h, a temperatura je u nekim trenucima dosegla i do minus 60°C.

S visine od gotovo 40 km, postolje s nareskom vraćalo se na Zemlju 37 minuta, brzinom od 650 km/h, potom je usporeno padobranom i uspješno sletjelo u blizini Virovitice. Cijela misija trajala je 2 sata i 10 minuta, a izvršena je u kontroliranim uvjetima uz nadzor stručnjaka. Redizajnirane PIK nareske u stratosferu je zajedničkim snagama lansirala ekipa iz tvrtki BEST Wings te Pulsar Laboratories.

 

SVEMIRSKO, A NAŠE

 

Lansiranjem PIK nareska u prostor nedaleko od svemira predstavljen je redizajn ambalaže PIK narezaka. I to sasvim prigodno jer uvjeti u Bijeloj sobi PIK Vrbovca, u kojoj se narezuju i pakiraju PIK naresci, gotovo pa su svemirski. U najmodernijom pogonu u ovom dijelu Europe, u visoko higijenskim uvjetima i kontroliranoj mikroklimi, sa specijalnim programima pranja i dezinfekcije, pakiraju se milijuni vrhunskih PIK narezaka.

Samo u ljetnim mjesecima kupcima se isporuči između 4 i 5 milijuna pakiranja PIK Šunke, Mortadele, Piko, Panone, Čajne, Zimske i ostalih proizvoda.

 

OKUSI DOSTOJNI SVEMIRA

 

Dizajn pakiranja je nov, ali prepoznatljiv i omiljen okus narezaka ostao je isti. Bez pojačivača okusa, umjetnih bojila, glutena i soje te sa smanjenim udjelom soli od 25%, PIK naresci ostaju „na vrhu svijeta“ kad su vrhunski okus i gastro doživljaj u pitanju.

Pogledajte video snimku pripreme, lansiranja i uspona PIK nareska u stratosferu te uživajte u prekrasnim prizorima Zemlje s gotovo 40 km visine.

 

 

PIK Vrbovec je najveća mesna industrija u Hrvatskoj s više od 80 godina tradicije u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina.

Prijavite se na naš newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobit ćete ravno u vaš e-mail sandučić ekskluzivne novosti koje nećete naći nigdje drugdje!

Izjava o tajnosti i povjerljivosti podataka
Opći uvjeti korištenja
Obavijest o korištenju kolačića
Politika privatnosti