PIK Novosti
novosti, akcije, novi proizvodi...

POVRATAK

Kaj su jeli naši stari?! - Bakin ujušak i Dedekov ručak

PIK i Vrbovčani prikupili preko 10.000 kuna za pomoć djeci s urođenom srčanom manom.

Zadnji vikend u kolovozu Vrbovec već tradicionalno postaje središte gastronomskih događanja i okuplja brojne posjetitelje iz cijele Hrvatske, ove godine u sklopu 36. kulinarsko-turističke manifestacije „Kaj su jeli naši stari“. Zahvaljujući inicijativi PIK Vrbovca, generalnog sponzora manifestacije, prikupljeno je 10.560 kuna za udrugu „Renato - kuhari bez granica“, namijenjenih za pomoć djeci s urođenom srčanom manom.

U sklopu humanitarne akcije dva dana se degustirala 200 kg teška PIK Mortadela, koja je napravljena posebno za ovu manifestaciju. Specijaliteti od PIK Mortadele dijelili su se posjetiteljima uz dobrovoljni prilog za udrugu „Renato“ te je prikupljeno 5.280 kuna, a PIK Vrbovec je udvostručio iznos prikupljen od Vrbovčana i njihovih gostiju pa je udruzi ukupno donirano 10.560 kuna.

Uz PIK mortadelu, mogla su se kušati i jela po recepturama naših baka pa su tako majstori kuhari Branko Ognjenović i Almo Čatlak pripremali ukusan Bakin ujušak u subotu i sočan Dedekov ručak u nedjelju. Manifestacija „Kaj su jeli naši stari“ s Jamnicom je odgovorila i na pitanje „Kaj su pili naši stari“, jer Jamnica je svevremensko piće koje vezuje ljude, generacije, razdoblja i epohe, a da je tako svjedoči i činjenica da je još od 1828. godine sastavni dio svakog stola u Hrvatskoj.

PIK Vrbovec je kompanija koja ima jaku poveznicu s lokalnom zajednicom u kojoj djeluje, pogotovo iz razloga što veliki broj Vrbovčana radi upravo u PIK-u. Tako je organizacija ove dobrotvorne akcije „Vaša i PIK-ova kuna za udrugu Renato – kuhari bez granica“ ujedno je i zajednički projekt lokalnog stanovništva i PIK Vrbovca koji manifestaciji „Kaj su jeli naši stari“ već tradicionalno daje humanitarni karakter.

Fotogalerija

PIK Vrbovec je najveća mesna industrija u Hrvatskoj s više od 80 godina tradicije u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina.

Prijavite se na naš newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobit ćete ravno u vaš e-mail sandučić ekskluzivne novosti koje nećete naći nigdje drugdje!

Izjava o tajnosti i povjerljivosti podataka
Opći uvjeti korištenja
Obavijest o korištenju kolačića
Politika privatnosti